Ροζέ, Κτήμα Μωραΐτη, 750ml

Ροζέ ξηρός Απαλό ρόδινο χρώμα με ζωηρές κοκκινωπές ανταύγειες από τη γνωστή ποικιλία Αηδάνι. Ένα μονοποικιλιακό, γοητευτικό ροζέ κρασί που εκφράζει απόλυτα το μικροκλίμα της Πάρου. Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, φράουλας και κερασιού, στο στόμα είναι ευχάριστα δροσερό χάρη στην οξύτητά του, φρουτώδες και με μακρά επίγευση. Συνοδεύει: λευκά κρέατα, ζυμαρικά, σαλάτες και φρούτα.

GR-BIO 18
Σερβίρεται: στους 12 ° C

 

Ασύρτικο 750ml

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδων (g.g.A.) Αμπελώνας / περιοχή καλλιέργειας: Σαρακίνικο
Τύπος: λευκό, ξηρό
Ποικιλία: 100% Ασύρτικο
Έδαφος: άργιλος, ασβεστόλιθος
Το υπέδαφος: Πλούσιοι σε σίδηρο βράχοι που δίνουν στα σταφύλια, κατά τη διάρκεια της ωριμότητάς τους, ένα ορυκτό προφίλ με χαμηλό pH. Υπογραμμίζει τον ισχυρό χαρακτήρα του Ασύρτικο και την ξηρή και ορυκτή αίσθηση στο στόμα.
Ηλικία του αμπελώνα: 7 χρόνια
Απόδοση: Η παραγωγή του δεν υπερβαίνει τα 500 κιλά / 1000τμ
Παραγωγή: 6.000 φιάλες για τη συγκομιδή του 2017
Συγκομιδή: 100% με το χέρι στο αμπελώνα Σαρακίνικο στις 6 Αυγούστου
Οινοποίηση: Εκχύλιση πριν τη ζύμωση και ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες σε δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα για 10 ημέρες. Αραίωση για 8 εβδομάδες σε οινολάσπη. Οργανοληπτικές ιδιότητες: Γεύσεις εσπεριδοειδών με χαρακτηριστικό μεταλλεύμα. Καλή, έντονη οξύτητα με ελαφριά, αλμυρή επίγευση. Συνοδεύει ψητά ψάρια, θαλασσινά, οστρακοειδή και ασιατική κουζίνα.


αποθηκευτικό: 2018 - 2026 αλκοόλ: 12,7%
 
Μαλαγουζιά, Κτήμα Μωραΐτη, 750ml

Η μαλαγουζιά του οικογενειακού οινοποιείου Μωραΐτη στην Πάρο είναι ένα ξηρό, δροσιστικό και εύπεπτο λευκό κρασί, που παράγεται από τη σπάνια, σχεδόν λησμονημένη ποικιλία μαλαγουζιά. Γοητεύει με τα φρουτένια αρώματα εσπεριδοειδών και άγριων ανθέων. Με μέτριας διάρκειας και ζωηρή επίγευση με φρουτώδες τελείωμα. Ιδανικό για να συνοδεύσετε θαλασσινά, μεζέδες, ψάρι και λευκά κρέατα. Χρυσό μετάλλιο το 2011 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 8°-10°C
 
Malvasia, Κτήμα Μωραΐτη (Λιαστός), λευκός, φυσικώς γλυκύς οίνος, 500ml

Τα σταφύλια (ποικιλία μονεμβασιά) που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αυτού του επιδόρπιου φυσικώς γλυκού οίνου συγκομίζονται υπερώριμα τον Οκτώβριο και λιάζονται για 15 ημέρες. Έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια, ο οίνος εμφιαλώνεται σε μπουκάλια, όπου συνεχίζεται η διαδικασία παλαίωσης έως ότου γίνει ένας φανταστικός επιδόρπιος οίνος. Ο Λιαστός πίνεται δροσερός (στους 8-10°C), ως απεριτίφ και συνοδεύει γλυκά ή πικάντικα τυριά.

Έπαινος: Decanter World Wine Awards 2010
 
Ροζέ οίνος MELTEMI, Κτήμα Μωραΐτη, 750ml

Οι ποικιλίες σταφυλιού μανδηλαριά, σαββατιανό και μονεμβασιά προσδίδουν σε αυτόν τον ξηρό ροζέ οίνο από τη Νάουσα της Πάρου το υπέροχο χρώμα του. Το λουλουδένιο άρωμά του με τις απαλές νύξεις ξύλου από την ποικιλία μονεμβασιά συνοδεύει ιδανικά την παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα.

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 10°-12°C

Ερυθρός οίνος MELTEMI, Κτήμα Μωραΐτη, 75ml

Οι γηγενείς ποικιλίες Μανδηλαριά και Αηδάνι Μαύρο χαρίζουν σε αυτό το κρασί το δυνατό σκούρο κόκκινο χρώμα , το γεμάτο σώμα και την χαρακτηριστική απαλή επίγευσή του. Συνοδεύει ψητά κρέατα και πικάντικα φαγητά.

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 18°-20°C

Λευκός οίνος MELTEMI, Κτήμα Μωραΐτη, 750ml

Αυτό το Μελτέμι είναι ένας ξηρός λευκός οίνος από το διάσημο οινοποιείο Μωραΐτη στη Νάουσα της ηλιόλουστης Πάρου. Οι ποικιλίες Μονεμβασιά και Σαββατιανό χαρίζουν σε αυτό το ξηρό λευκό κρασί το ξεχωριστό χρυσοκίτρινο χρώμα, το φρουτώδες άρωμα και την ισορροπημένη γεύση του. Συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά, λευκά κρέατα και τυρί.

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 8°-10°C

Ερυθρός οίνος ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ (βιολογικής γεωργίας), 750ml (BIO)

Ο ξηρός αυτός ερυθρός οίνος βιολογικης γεωργιας παράγεται με τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Αηδάνι. Παλαιωμένο για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το σκουρόχρωμο αυτό κρασί προσφέρει ένα καλοσχηματισμένο μπουκέτο ώριμων φρούτων με διακριτικές νύξεις καρυκευμάτων και άρωμα δρυός, καθώς και μακρά επίγευση. Συνοδεύει κυνήγι, κόκκινο κρέας, αλλαντικά και τυριά.

GR-BIO 18

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 18°-20°C

Λευκός οίνος ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ (βιολογικής γεωργίας), 750ml (BIO)

Ο ξηρός αυτός λευκός οίνος παράγεται σε αμπελώνα πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας στη Νάουσα της Πάρου. Το γνωστό οικογενειακό οινοποιείο Μωραΐτη ανήκει στους παλαιότερους οινοπαραγωγούς της περιοχής. Με λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα, φρουτένιο άρωμα από την ποικιλία Μαλαγουζιά και νύξεις εσπεριδοειδών από την ποικιλία Ασύρτικο, το κρασί αυτό διαθέτει μακρά επίγευση και κομψή οξύτητα. Συνοδεύει θαλασσινά, λευκά κρέατα και ελαφριά πιάτα.

GR-BIO 18

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 8°- 10°C.

Wein-Plus.de: πολύ καλό
Χρυσό βραβείο 2011: Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης


Νάμα Βυζαντινό, 375ml/750ml

Επιδόρπιο κρασι και κατασκευασμένο αποκλειστικά για την Ορθόδοξη Εκκλησία! Γλυκό κόκκινο κρασί από την ποικιλία σταφυλιών Αγιωργιτικο. Μια από τις παλαιότερες ποικιλίες σταφυλιών στον κόσμο. Το Βυζάντιο NAMA καθυστερεί στην οριμανση, εχει έντονο χρώμα, ειναι φρουτώδες και με 10,5% Vol.Alc. πολύ καλά προσαρμοσμένο ως εκκλησιαστικος οινος. Πλήρες σώμα, ειδικά αρώματα με πλούσια επίγευση και ισχυρές τανίνες. Φυσικά μπορείτε να πιείτε αυτό το κρασί παγωμένο σαν νόστιμο επιδόρπιο κρασί. Σερβίρεται: στις θρησκευτικές τελετές και ως επιδόρπιο κρασί (κρύο) Εικ. Παρόμοια
Ερυθρός οίνος PAROS Reserve MORAITIS, 750ml
Έτος συγκομιδής 2013

Ο ξηρός ερυθρός οίνος "PAROS Reserve" του οινοποιείου Μωραΐτη παράγεται από τις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου Μονεμβασιά και Μανδηλαριά. Με σκούρο κόκκινο χρώμα, βελούδινη γεύση, ωριμάζει για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια και επιπλέον 12 μήνες στη φιάλη. Με τα αρώματα μπαχαρικών του, το κρασί αυτό χαρίζει απόλαυση ακόμη και στους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Σερβίρεται σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Συνοδεύει γεύματα με έντονες γεύσεις καθώς και τυριά.

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 18°-20°C

Χρυσό μετάλλιο στη Θεσσαλονίκη το 2009

Λευκός οίνος PAROS MORAITIS, 750ml

Μονοποικιλιακό, ξηρό λευκό κρασί από σταφύλια της ποικιλίας Μονεμβασιά, από το οικογενειακό οινοποιείο Μωραΐτη στην Πάρο. Τα σταφύλια της ποικιλίας Μονεμβασιά προσδίδουν στο κρασί το χαρακτηριστικό χρυσοπράσινο χρώμα και το λουλουδένιο και φρουτένιο άρωμά του. Με διακριτική και αρμονική οξύτητα στο στόμα, γεμάτο σώμα και μακρά αρωματική επίγευση.
Πρόταση σερβιρίσματος: ψάρια και θαλασσινά, λευκά κρέατα και τυριά.


Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 8°-10°C
Αργυρό βραβείο στη Θεσσαλονίκη το 2008, 2009 και 2010. Χρυσό μετάλλιο 2011

Λευκός οίνος PAROS MORAITIS Βαρέλι, 750ml
προστατευόμενη ονομασία προέλευσης!

προστατευόμενη ονομασία προέλευσης! Ωριμάζει για 5 μήνες σε βαρέλι! Μονοποικιλιακό, ξηρό λευκό κρασί από σταφύλια της ποικιλίας Μονεμβασιά (Μαλβαζιά), από το οικογενειακό οινοποιείο Μωραΐτη στην Πάρο. Τα σταφύλια της ποικιλίας Μονεμβασιά προσδίδουν σε αυτό το κρασί το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα του και τα λουλουδένια και φρουτένια αρώματα εσπεριδοειδών του. Η ωρίμανση σε βαρέλι προσθέτει στα αρώματα αυτά ευχάριστες νότες βανίλιας και ξύλου στο παρασκήνιο. Με αρμονική οξύτητα στο στόμα, πλούσιο σώμα και μακρά αρωματική επίγευση.
Συνοδεύει: ψάρι, θαλασσινά, λευκά κρέατα και καπνιστά τυριά. Επιδέχεται παλαίωση: 3-4 ετών


Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 8°-10°C

Ερυθρός οίνος PAROS, 750ml

Ο ερυθρός αυτός οίνος του οινοποιείου Μωραΐτη παράγεται από τις ποικιλίες Μανδηλαριά και Μονεμβασιά και ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Διαθέτει πλούσιο σώμα και ισορροπημένη, έντονα φρουτώδη γεύση.
Με τα αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών, το κρασί αυτό συνοδεύει ιδανικά γεύματα με κρέας, αλλαντικά και τυριά.


Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 18°-20°C

MORAITIS AMMA, 500ml

Tο αρωματικο αηδανι μαυρο και η βαθυχρωμη μανδηλαρια, δυο παναρχαιες ερυθρες ποικιλιες της Παρου, αφου απλωθουν για 18 ημερες στον ηλιο, μας δινουν εναν πλουσιο σε σακχαρα μουστο. Μετα την ζημωση ο γλυκης ερυθρος οινος με την πυκνη υφη και τον εντονο χαρακτηρα ωριμων φρουτων, ωριμαζει για 4 ετη σε δρυινα βαρελια. Εμφιαλωνεται αφιλτραριστο και διχως τρυγικη σταθεροποιηση. Πιθανη εμφανιση ιζηματος. Καταληλο για μακροχρονη παλαιωση. Στην αρχαια Ελλαδα η ΑΜΜΑ ηταν μοναδα μετρησης μηκους που ισοδυναμουσε με 18,4 μετρα.

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 8°-10°C
MORAITIS ESTATE 2014, 750ml

Οι πολυτιμες ρωγες της ποικιλιας μονεμβασιας διαλεγονται μια-μια απο το βιολογικο αμπελωνα του κτηματος, σε εδαφη φτωχα και αμμωδη με αριστη αποστραγγιση. Το μοναδικο κλιμα του νησιου με τα καλοκαιρινα μελτεμια, συντελει στη διμιουργια ενος πολυπλοκου και αρωματικου οινου, με νοτες εξωτικων φρουτων, πληθωρικο στομα και ορυκτωδη επιγευση, που αποτυπωνει πληρως το τερρουρ της παρου. Προζυμωτικη εκχυλιση και ζυμωση σε χαμηλες θερμοκρασιες, με 5μηνη ωριμανση στις οινολασπες. Μερος της ζυμωσης γινεται σε δρυινα γαλλικα βαρελια.

Συνιστώμενη θερμοκρασία κατανάλωσης: 10°C